Leiderschapsprogramma
WIJSHEID IN
LEIDERSCHAP

Jezelf als instrument inzetten voor verandering en groei

De volgende stap in leiderschapsontwikkeling

Dit programma is voor gedreven leidinggevenden en ambitieuze ondernemers en professionals die hun gehele vermogen van menszijn willen inzetten. Wil jij je impact vergroten door je leiderschap méér van binnenuit vorm te geven? Heb je de moed om naar jezelf te kijken en ben je nieuwsgierig hoe je vanuit ontspanning en wijsheid een groter verschil kunt maken voor jezelf en omgeving?

Je bent welkom om deel te nemen aan deze transformerende reis van zelfontdekking, inzicht en inspiratie. Ego-conditioneringen laat je los waardoor je toegang krijgt tot een ander bewustzijnsniveau. Vanuit de verbinding met een ruimer bewustzijn is weerstand afwezig, haal je het beste uit jezelf en werk je vanuit je natuurlijke kracht.

OVER HET 6 MAANDEN PROGRAMMA

WAT LEER JE?

Doelen van het programma

 • Verdieping in zelfbewustzijn en inzicht in onderliggende mechanismen van wat je denkt, zegt en doet en het effect ervan op je omgeving
 • Vertrouwd raken met wie je in essentie werkelijk bent en het ego of persoonlijkheid doorzien
 • Vaardigheden om te werken en leven vanuit een ruimer bewustzijn voor grotere innerlijke vrijheid en wijsheid
 • Vergroten van je ‘presence’ waardoor transformatie mogelijk is en je moeiteloos het juiste zegt/doet op juiste moment.

Wijsheid in leiderschap

WAAROM?

Mensen hebben een innerlijke drijfveer om te groeien en een mooiere toekomst te creëren. Dit heeft ons slimme machines gebracht, imposante gebouwen en opzienbarende resultaten op gebieden zoals sport en geneeskunde. De manier waarop heeft echter veel grote problemen veroorzaakt. Niet alleen voor de natuur, maar ook voor de maatschappij. 

Een ander bewustzijnsniveau is nodig om deze problemen op te lossen. Dat begint met anders waarnemen. Zo kun je het geconditioneerde en beperkte ego-bewustzijn overstijgen en krijgt je innerlijke stem en wijsheid meer de ruimte. Dit helpt je om effectiever te handelen op de uitdagingen van nu en morgen en kun je moeiteloos succesvol zijn voor een  toekomst die voor iedereen werkt.

RESULTAAT

WAT JE KUNT VERWACHTEN

Met dit programma geef je je professionele leiderschap een krachtige nieuwe impuls. 

 • Je benut je eigen potentieel en weet ook hoe je dat ook bij anderen vrijmaakt
 • Een scherper onderscheidingsvermogen tussen ego en intuïtie waardoor je betere keuzes kunt maken
 • Betere interpretatie van omgeving en situaties waardoor interventies en acties duurzamer zijn
 • Grotere vrijheid van handelen: een uitbreiding in handelingsmogelijkheden waardoor je je wendbaarheid vergroot
 • Meer innerlijke rust waardoor je helder en zuiver kunt denken en overzicht behoudt
 • Een betere balans en stabiliteit zorgt voor meer kracht en energie
 • Je kunt beter bij jezelf blijven om vanuit authenticiteit en op ontspannen wijze invloed uit te oefenen

PROGRAMMA

DIT GAAN WE DOEN

DEEL 1   

HERNIEUWDE KENNIS MET JEZELF 

In deze module verdiep je je in de structuur van het ego en op welke wijze het je denkkader bepaald. Subtiele mechanismen van het ego ga je herkennen in je dagelijkse leven waardoor je beperkende reactiepatronen kan gaan transformeren naar kracht. Je gaat sneller herkennen wanneer je in weerstand zit en verandering onbewust belemmert. 

Aandacht voor aandacht staat centraal in deze module. Je wordt je bewust hoe groot de impact is van je aandacht voor jezelf en wanneer je in een overleg of bijeenkomst bent met anderen. Verder staan we ook stil bij de neiging van de mind om de bekende weg te kiezen en wat dat betekent voor gewenste veranderingen.

DEEL 2   

KRACHT DOOR BALANS EN INNERLIJKE RUST

Samenwerken en verbinden met anderen is essentieel in een tijd waarin kennis van gisteren morgen is verouderd. Alle kennis en capaciteiten die nodig zijn, zijn niet te vinden in één persoon. In de stappen naar ons doel en de interactie met anderen ontvangen we kritiek, worden we niet gezien, ervaren tegenvallende resultaten, etc. Dit roept negatieve emoties op. Deze zijn niet slecht of verkeerd, maar wel hoe we ermee omgaan. 

Effectief leren omgaan met emoties is belangrijk om helder te blijven waarnemen en denken, snel en goede keuzes te nemen, de verbinding en goede samenwerking met je omgeving te behouden. Goede samenwerking betekent ook de moed hebben om patronen in de onderstroom bespreekbaar te maken. 

Ook in deze module gaan we verder met ons onderzoek hoe het ego te werk gaat en je klein houdt daar waar je veel te bieden hebt. Dat je je ego of persoonlijkheid niet bent maar meer dan dat, is niet alleen maar een concept voor je maar ga je steeds meer ervaren.

DEEL 3   

VANUIT ONTSPANNING EN GEMAK DOELEN BEREIKEN

Op een andere manier naar je omgeving (en jezelf) kijken helpt je om terugkerende of hardnekkige situaties sneller te herkennen en om op te lossen. Je beseft je nu nog beter dat alleen cognitieve kennis niet voldoende is in deze tijd. Je leert om je intuïtieve intelligentie als extra informatiebron functioneel in te zetten. Dit is helpend in de stappen om je doelen met meer gemak te realiseren. Een voorwaarde om dit te kunnen doen is een alerte ontspannen houding. 

Dit is ook de basis voor je Presence, de kracht van je aanwezigheid. Je bent steeds beter en vaker in staat om deze staat vast te houden en ernaar terug te keren. Je laat je niet gek maken door je omgeving of situaties. Daarmee blijf je dicht bij jezelf en is het makkelijker om op koers te blijven. 

We staan stil bij de kracht van het Nu en de factoren die je eruit halen zodat je ze makkelijker gaat herkennen. Dit is van belang omdat het Nu de enige pek waar je daadwerkelijk verschil kunt maken. Je wordt effectiever in je communicatie en in je handelen waardoor je minder hard hoeft te werken.

PERSOONLIJKE LEERREIS

LEREN DOOR DOEN EN REFLECTIE

Het programma is opgebouwd om het goed te kunnen combineren met je werkende leven. Het vraagt van deelnemers echter wel eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot je inzet voor de meest optimale leercurve.

Als afronding van het programma schrijf je een persoonlijk reflectieverslag en presenteer aan de andere deelnemers je  inzichten en hoe je die hebt toegepast in de praktijk.

SAMENVATTING PROGRAMMA

6 MAANDEN BLENDED LEARNING 

 • Kennismaking gesprek – in een intakegesprek bepalen we je persoonlijke leerdoel, je wensen en verwachtingen
 • 6 dagdelen Live bijeenkomsten – leren door verschillende ervaringsgerichte oefeningen en werkvormen
 • 6 dagdelen Live online sessies – we bespreken theorie en je brengt je vragen in uit de praktijk
 • Gerichte praktijkopdrachten – middels opdrachten kun je de theoretische kennis koppelen aan de praktijk en experimenteer je met de nieuw opgedane inzichten.
 • Inspiratie-materiaal – je ontvangt materiaal en begeleidende audio oefeningen ter ondersteuning van je persoonlijke leerreis
 • Persoonlijke coaching – in een tweetal coaching-sessies staat jouw ontwikkeling en leerdoel centraal. 
 • Afsluitende bijeenkomst

Deelnemers vervullen functies zoals: manager, coach, hr adviseur, projectleider, ondernemer vanaf hbo werk- en denkniveau.

INTERESSE?

Mail naar info at creeerimpact.nl of bel 06 484 232 80 voor een vrijblijvend gesprek.